Doctorul PĂUNESCU era un amestru al cafelei pentru că el:
- cumpăra cafea crudă de mai multe sortimente;
- prăjea fiecare sortiment după o regulă a sa;
- construia amestecuri speciale și secrete;
- dezvolta procese de preparare a cafelei fără spectatori;
- cafeaua o prepara pe aragaz la o anumită temperatură;
- cu datul în clocot avea o formulă secretă;
- zicea că rostea și descântece când prepara cafeaua;
- servea cafeaua nu oricând, ci la un moment anume;
- avea ustensile speciale de preparare a cafelei.
Sunt sigur că nu am mai băut o cafea mai specială așa cum era cafeaua făcută de doctorul PĂUNESCU, unul dintre cei mai mari diagnosticieni pe care i-am cunoscut. N-am avut niciodată curajul să cumpăr sortimente de cafea și să-mi fac eu amestecuri personalizate, iar despre prăjitul cafelei în casă nici nu ar avea cum să fie vorba, căci aici trebuie talent, intuiție și măiestrie.
(17 septembrie 2017)
No comments:
Post a Comment