Friday, September 15, 2017

Despre cafenele și cafeaua lor

Bucureștiul ca și alte nenumărate localități sunt bântuite de cafenele pentru că acest produs:
- nu necesită prea multă știință la preparare;
- produsul nu se alterează;
- aduce profit la greu pentru cine este interesat să fure;
- elementele calitative sunt greu de decelat;
- corelația calitate / preț trece pe planul al II-lea la o țigară.
Nu m-aș fi apucat de acest blog dacă din 20 cafele în București, dar mai ales în țară 15 sunt sub orice critică. Eu nu beau cafea de la automate, deși la mare la hotelul Vulturul din  Saturn am trăit o experiență tristă.
Voi discuta despre locurile unde am băut cafea, voi oferi și punctaje și voi motiva fiecare abordare, căci este rezonabil să fiu cât mai clar posibil.
Voi fi direct și necruțător cu toți cei care se cred că sunt mari vânzători de cafele făcute de ei, dar în realitate sunt numai niște escroci enorociți care vor să facă bani nimic, bani pe care să-i învîrtească cu lopata cât ai bate din palme.
Este un anumit nivel de exigență de care trebuie să ținem seama noi în calitate de consumatori, căci altfel, vom fi tratați de proști și noi rămânem cu banul dat, iar comercianții hoți rămân cu profitul. Trebuie să-i cunoaștem pe adevărații specialiști  în prepararea cafelei, numiți barista și de la ei să ne be, cafeaua în orice moment avem dorința de a ne simți bine.

(15 septembrie 2017)

No comments:

Post a Comment