- o cafea foarte bună;
- apă cât cuprinde ori de la robinet, ori apă plată;
- zahăr sau îndulcitor;
- caserole cu lapre pentru cafea;
- ceașcă pe gustul nostru;
- farurioară pentru cerațcă;
- linguriță pentru cafea;
- rețete de cafea de pe Internet;
- dorința și experiența de a face o cafea bună.
Totuși, fiecare simțim nevoia să mergem să bem o cafea undeva la o terasă, să socializăm. Acest lucru nu-l înțeleg acei comercianți care prin orice mijloace caută să-și înșele clienții servindu-le un fel de spălătură de vase în loc de cafea. Cei care-și fac treaba bine, vor mai fi vizitați. Ceilalți vor fi evitați și din vorbă-n vărbă vor falimenta că nimeni nu le va mai călca pragul. Despre un incident de la o cafenea de la Mall Vitan am spus cred la cel puțin 50 de inși, care sunt sigur că m-au crezut din moment ce le-am indicat o altă cafenea vecină cu cei care m-au fraierit.
Cafeaua de acasă este bună. Cafeaua de acasă este foarte bună. Cafeaua de acasă este excepțională, dar nu este cum este cafeaua băută la o terasă, când vezi oameni care fac și ei același lucru, când o vorbești, când schimbi atmosfera. E altceva, dar cu o condiție: să fie o cafea cel puțin tot atât de bună cum este cea făcută acasă la ibric, pe foc mic, exact cum scrie la carte.
(15 septembrie 2016)
No comments:
Post a Comment