Saturday, September 16, 2017

Cum se fură la prepararea cafelei

Așa cum se trișează în dragoste, tot așa se trișează la prepararea cafelei, căci dacă în dragoste există 1.000 de moduri de a trișa, tot așa și la făcutul cafelei există tot atâtea moduri de a trișa, adică mai corect, de a-l fura pe client. Am identificat mai multe furturi la cei ce nu-și respectă clienții și anume:
- furtul la calitatea cafelei, ceea ce înseamnă că una zic că pun și ei folosesc cafea de laitate proastă;
- furtul ca cantitatea cafelei, în ideia că pun mult mai puțină cafea în raport cu apa folosită;
- furtul la durata de fierbere în ideia că nu fierb cafeaua cât trebuie;
- furtul la cantitatea de cafea atunci când pun o cantitate cu mult mai mică decât cea plătită;
- furtul la zahăr, când nu pun decât un pliculeș;
- furtul la lapte cînd nu pun caserolă de lapte pe farfurioară;
- furtul când zice că este cafea proaspăt măcinată și făcută de ei, dar de fapt e de la plic.
Cum se fură la prepararea cafelei nu e greu de imaginat pentru că la cafea materiile prime sunt puține, iar procesul de producție este simplu. Dacă se ia orice rețetă de cafea, a nu respecta ceva de acolo înseamnă a fura și din nimic nu are cum să iasă altceva decât tot un nimic, nici mai mic și nici mai mare, nici mai frumos, nici mai urât, dar întotdeauna deloc îmbietpr.
Eu știu că nu există hoț deștept, iar cei care sunt hoți și s-au direcționat spre a vinde cafea preparată de ei sunt hoți cu nivelul de prostie foarte ridicat, deci greșelile lor sunt flagrante și foarte ușor de depistat, căci cafeaua din care s-au furat foarte multe nu este o cafea prostă, ci o cafea foarte prostă, care în comparație cu spălătura de vase este pe locul al doilea.



(17 septembrie 2017)

No comments:

Post a Comment