Până în 1997 când am vizitat pentru prima dată Grecia nu am știut că există cafeaua grecească, adică Greek coffee.
Am fost surprins să constat diferențe privind:
- culoarea care este ceva mai deschisă;
- parfumul, care este inconfundabil;
- granulația, fiind măcinată foarte fin;
- modul de preparare;
- modul de servire;
- ceștile au o altă formă;
- ceștile au o altă formă;
- abundența care dă densitatea;
- faptul că este cu mult mai dulce de cât știm la orice cafea.
Ori de câte ori am vizitat Grecia am băut cafea la ei în cafenele. Ori de câte ori am vizitat Grecia mi-am cumpărat câteva de pachete de cafea grecească.
Tot prin 1997, de Paști am avut ocazia să stau la o familie de prieteni greci și soțul, capul de familie m-a invitat să mergem la o cafenea. Acolo vin numai bărbații maturi. Tinerii nu au ce căuta acolo. Se bea cafea, se discută, se citește ziarul. Sunt numai oameni de vârste respectabile care am văzut cum își savurează cafelele cu înghițituri foarte mici și în liniște.
Merită întotdeauna o experiență în a savura o cafea pentru oricine este sub cerul albastru al Eladei!
(17 septembrie 2017)
No comments:
Post a Comment