O cafea proastă este o cafea proastă, dar se deosebește de o cafea bună pentru că:
- seamănă cu o lătură;
- nu are gust;
- nu are miros de cafea;
- se vede lingurița pe fundul ceștii;
- e servită neglijent;
- nu este tare;
- nu are nici gust de cafea;
- este pus zahărul în ea;
- e făcută la cazan;
- nu e bine măcinată cafeaua;
- e numai zaț în ea;
- cafeaua nu e fiartă suficient;
- nu e servită cu laptele lângă ea;
- e de la pliculeț în restaurant;
- are un preț dezamăgitor de mare;
- frișca e de la tub;
- pișcoțelul e mucegăit;
- ciocolata din pachețel e sfărâmată,
- e servită în scârbă.
Cei ce fac cafele proaste sunt ei înșiși niște proști, pentru că numai un prost:
- se gândește numai la el;
- are gândul de a-l păcăli pe client;
- nu se respectă pe el;
- nu-și respectă clientul;
- nu știe să prepare o cafea;
- alege prost numai materii prime ieftine;
- face economii unde nu trebuie;
- nu respectă nicio rețetă ci nu știe niciuna;
- este cu capul în nori;
- își controlează buzunarul să vadă ce i-a ieșit din hoția practicată.
Nu am văzut niciodată un tip care prepară cafea și care din privire este inteligent să facă o treabă proastă, care să te facă să-ți fie scîrbă și să nu mai dai pe acolo niciodată.
Nu am văzut niciodată o tipă care prepară cafea și care din privire este inteligentă să facă o treabă proastă, care să te facă să-ți fie scîrbă și să nu mai dai pe acolo niciodată.
Nenorocirea este că am văzut în cafenelele frecventate destul de mulți proști care se vedea de la o poștă că nu știu să țină punga de cafea, ibricul, ceașca și farfurioara sau lingurița, iar la servire îți varsă cafeaua în poală. Ei nu vor ști niciodată să facă o cafea bună.
(17 septembrie 2017)
No comments:
Post a Comment