Thursday, March 8, 2018

O cafea la PAUL din Waterloo

În Chaussee de Bruxelles 305B, Waterloo se află PAUL Bakery, Patisserie, Café & Restaurant unde am intrat de 03 martie 2018 pentru un cappuccino. 
Calitate cafea........10
Cantitate................10
Preparare.................6
Spuma.....................6
Zahărul....................6
Parcare....................10
Curățenie...............10
Tacâmuri................10
Șervețele.................10
Preț.........................10
--------------------------
Total                         88
Media                       8,80

Există practica de a prepara cappuccino la aparat, fără a face spuma sub presiune de aer fierbinte, așa cum fac cei mai mulți pe la cafenele și cum de fapt se lucrează corect. Este mult mai ușor să faci cappuccino la robot. Pui ceașca. Apeși pe buton și din doi țuțutoi cad niște lichide care în final dau ceea ce ei numesc cappuccino. La orice colț de stradă se află așa ceva la mine în mahala. Mă așteptam la PAUL, marcă cu ștaif să se afle ceva mult mai special. Mă așteptam ca acolo să fie zahăr alb, zahăr brun și îndulcitor, nu un singur tip de zahăr.  În poza alăturată se văd cele două picături finale de cafea care cad din automat și care arată care este procedeul, din punctul meu de vedere nepermis la o cafenea cu acele de produse de patiserie al dracului de scumpe. Bine că prin mall-urile de la noi la PAUL nu se face și cafea căci dacă așa s-ar face ar fi jale mare, adică de 6, căci celelalte nu se pun că oricine dacă este de o țâră de bun simț le are și le face.
O cafea la PAUL din Waterloo înseamnă ceva făcut în cel mai banal mod, la robot, chiar dacă e vorba de robotul care macină cafea normală sau decofeinizată, chiar dacă rețeta este 100% respectată, că este executată de robot programat să respecte cantități și proces.




(09 martie 2018)

No comments:

Post a Comment