Thursday, March 8, 2018

O cafea la hotel Catalonia din Brussels

În rue du Haut-Pont 2, Brussels se află hotelul Catalonia care are și un bar unde am intrat de 03
martie 2018 pentru un cappuccino. 
Calitate cafea............7
Cantitate....................7
Preparare.................6
Spuma.....................6
Zahărul....................8
Parcare....................10
Curățenie...............10
Tacâmuri................10
Șervețele.................10
Preț.........................8
--------------------------
Total                         82
Media                       8,20

Există practica de a prepara bizară cappuccino la aparat prin localuri și nu la colț de stradă, fără a face spuma sub presiune de aer fierbinte, așa cum fac cei mai mulți pe la Starbucks sau la Gloria Jean's sau Segafredo din București, adică pe la cafenele și cum de fapt se lucrează corect. Este mult mai ușor să faci cappuccino la robot în doi timpi și trei mișcări, ca la gospodinele puturoase. Pui ceașca. Apeși pe buton și din doi țuțutoi cad niște lichide care în final dau ceea ce ei numesc cappuccino. La orice colț de stradă se află așa ceva la mine în mahala. Mă așteptam la 3 euro ceșcuța, să se afle ceva mult mai special. Dacă pun exact ceea ce este al cafelei, aceasta este de fix nota 6,8, căci celelalte nu se pun, că oricine dacă este de o țâră de preocupare dar și resurse de la alte chestii, le are și le face.
O cafea la PAUL din Waterloo înseamnă ceva făcut în cel mai banal mod, la robot, chiar dacă e vorba de robotul care macină cafea normală sau decofeinizată, chiar dacă rețeta este 100% respectată, că este executată de robot programat să respecte cantități și proces.




(09 martie 2018)

No comments:

Post a Comment